EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxy22 pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Cluj
cauta Barbat
25 - 48 ani
EGIPTUL ANTIC / Egiptul intre adevar si legenda / Prima greva din istorie Moderat de Horus, ReLu, ankhem
Autor
Mesaj Pagini: 1
Sekhmett
Incepator

Din: Onesti, Bacau
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 18
Prima greva despre care se stie dateaza din 1150 I. Chr. si a avut loc in Egiptul antic, in timpul domniei lui Ramses al III-lea. muncitorii din satul Deir el-Medinet (la nord de Teba), angajati in constructia mormintelor regilor si reginelor, au hotarat sa inceteze lucrul dupa ce au lucrat 18 zile fara sa fie platiti. in acele vremuri, salariul consta in produse alimentare (peste saci de grau, legume), si unguente (indispensabile pentru protectia de razele solare). Faraonul Ramses al III-lea, preocupat de exasperarea lucratorilor, a decis sa le plateasca munca si a instituit o persoana de control cu sarcina de a asigura platile regulate si de a avea grija ca bucatele sa fie impartite in mod egal.

"Ne este foame!". Cu acest strigat muncitorii din Deir el-Medinet s-au oprit si si-au manifestat nemultumirea. Papirusul redat de scribul Ammennakhate, care documenteaza aceasta prima greva, este pastrat in Muzeul Egiptean din Torino.


_______________________________________
Many people make the mistake of thinking that dreams cannot come true, but they can. You have to believe, and know that they are more than just imagination. — Zahi Hawass

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la