EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlinaMicu Profile
Femeie
25 ani
Brasov
cauta Barbat
25 - 39 ani
EGIPTUL ANTIC / Egiptul intre adevar si legenda / Un tezaur de sute de monede de bronz a fost descoperit in Egipt Moderat de Horus, ReLu, ankhem
Autor
Mesaj Pagini: 1
Ma'at
Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 54
In oaza Fayoum, la 50 km de capitala egipteana, Cairo, arheologii au dezgropat 383 de monede de bronz, datand din vremea regelui Ptolemeu al III-lea, care a condus Egiptul in secolul al III-lea i.Hr.

Dupa afirmatiile specialistilor din cadrul Consiliului Suprem pentru Antichitati al Egiptului, fiecare moneda are, pe o parte, o reprezentare a lui Amun-Zeus, un zeu hibrid, greco-egiptean, iar pe revers, cuvintele "Ptolemeu" si "rege" in limba greaca.

Dinastia ptolemaica (din care a facut parte si celebra Cleopatra) descinde dintr-un general al lui Alexandru Macedon si a condus Egiptul timp de 300 ani, operand o fuziune intre cultura greaca si cea egipteana.

Sursa: FOXNews

Ce ziceti?


pus acum 14 ani
   
ramses cel mare
Moderator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 591
Am mai facut aceasta observatie ,dar la numele de regi, semnalati numarul al catei persoane a fost in istorie. ,,celebra Cleopatra`` Cleopatra? care Cleopatra? In epoca Ptolemeica au existat 7 Cleopatre. Dintre care ce mai cunoscuta este Cleopatra a VII-ea. Presupun ca la ea te referi aici. Deoarece nici celelalte 6 Cleopatre nu sunt de neglijat, insa ele nu s-au remarcat.

    In cea ce priveste descoperirea, ne poti da mai multe informati? Unde s-au gasit monedele? intr-un sant? intr-o groapa? sau...?


pus acum 14 ani
   
Ma'at
Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 54
Imi cer scuze, greseala mea
In ceea ce priveste locul exact al descoperirii nu am mai multe informatii momentan, dar o sa mai caut 


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la