EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
adee
Femeie
25 ani
Mures
cauta Barbat
24 - 59 ani
EGIPTUL ANTIC / ENIGME / Atlantida, inventie, legenda sau realitate? Moderat de ReLu, ankhem
Autor
Mesaj Pagini: 1
giovanna
Incepator

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 79
Din timpuri stravechi si pina astazi, Atlantida, misterioasa tara disparuta, a incitat imaginatia oamenilor de stiinta, a pictorilor, a scriitorilor si a artistilor si, nu in ultimul rind, a stirnit si stirneste aprige dispute. Acestui mister i s-au consacrat numeroase articole stiintifice, sute de carti si chiar picturi. Referitor la dezastrul petrecut in Atlantida, revista franceza "Science et Vie", a publicat numeroase articole de unde am aflat ca primele date despre misterioasa tara disparuta le avem de la marele Platon, renumitul filozof, care a trait intre anii 427 ? 347 i.H. Platon a vorbit despre Atlantida folosind insemnarile facute de Solon, din care descindea pe linie materna. Solon, om politic si reformator din Atena, a trait intre anii 635 ? 559 i.H. si a fost inclus printre "cei sapte intelepti". El a auzit legenda cu ocazia unei calatorii in Egipt si nu a pierdut prilejul de a o nota. Doua secole mai tirziu, Platon a inclus legenda in dialogurile "Timaios" si "Criton". In "Timaios", marele intelept al antichitatii face o descriere incompleta a Atlantidei, in schimb, in "Criton", ramas neterminat, reia povestirea cu mai multe amanunte. Potrivit ambelor variante, Atlantida ar fi fost o insula enorma, asezata dincolo de Coloanele lui Hercule. Atlantii aveau o imparatie puternica, care se intindea pe un teritoriu imens, pina in Egipt. Se mai spune ca Atlantida s-a scufundat din pricina unui cutremur foarte puternic, in decurs de o zi si o noapte.

Care este adevarul?
"Parintele istoriei", Herodot, aminteste cu o jumatate de veac inaintea lui Platon, de atlanti, popor care ocupa o zona intinsa de pe continentul african, de la muntii Atlas, pina la litoralul atlantic.

In epoca Renasterii, interesul pentru tara misterioasa a crescut brusc, mai ales dupa ce dialogurile lui Platon au intrat intr-un circuit larg. Totusi, adevarata explozie s-a produs in secolul al XIX-lea, cind a inceput sa apara literatura de specialitate si au fost emise cele mai fanteziste si mai neasteptate ipoteze cu privire la locul in care s-ar fi aflat Atlantida.

Si totusi, unde s-a aflat Atlantida?
Luand in calcul cele spuse de Platon, cel mai logic, Atlantida s-ar fi putut afla in Oceanul Atlantic si ar fi fost inghitita de mare in urma unui cataclism natural, de magnitudine mare. Potrivit afirmatiilor unor partizani ai acestei ipoteze, Insulele Azore, Canare si Capul Verde sint marturii ale continentului disparut, si anume virfurile de munti care au ramas deasupra nivelului marii/oceanului din cauza inaltimii lor considerabile. Cercetari geologice au infirmat aceasta ipoteza. Astfel, G.Wierth, om de stiinta, a elaborat o teorie conform careia Atlantida s-ar fi aflat in nodul Groenlandei, unde, cu peste zece milenii in urma, clima era mult mai blinda decit in zilele noastre. Wierth a afirmat ca atlantii, care au trait acolo, sint stramosii popoarelor indo-europene si chiar ai unor popoare din Africa rasariteana. Racirea brusca a climei i-a facut sa paraseasca aceasta regiune cu 8000 de ani i.H, stabilindu-se in Europa si, partial, in America. Tot dupa parerea omului de stiinta german, "stranepotii" atlantilor ar fi fost si unii eschimosi albi, ramasi pe locurile natale. Si totusi, aceasta posibila ipoteza n-a fost nici ea confirmata, din pacate, de nici o descoperire arheologica demna de luat in seama.

In Africa? Sau poate in Creta?
In anul 1910, Leo Frobenius, etnograf german, a descoperit in Nigeria, civilizatia neagra Ife si a crezut ca acolo s-a aflat Atlantida. Dupa numeroase sapaturi arheologice in Ife au fost descoperite vestigii care atesta ca este vorba de o civilizatie foarte dezvoltata. Totusi s-a lamurit ca civilizatia dateaza din secolele XII-XVI ale erei noastre. Prin urmare, nu exista nici o posibilitate ca Atlantida sa se fi aflat in Africa.

Din spusele unor autori greci se stie ca linga Coloanele lui Hercule se afla orasul Tartes, capitala unui regat prosper. Bogatia venea din minele care erau amplasate in diferite parti ale tarii si de pe urma comertului cu populatia de pe litoralul Atlanticului.

La inceputul secolul XX, ca urmare a sapaturilor facute in Creta de englezi si italieni, a fost descoperita o civilizatie necunoscuta, apartinind epocii de bronz. Arheologul Arthur John Evans a numit-o civilizatia minoica, dupa numele regelui Cretei, Minos. Evans a inceput lucrarile in luna martie a anului 1900 si la Knosos a descoperit ruinele unui palat cu fresce magnifice si opere de arta care nu semanau nici cu cele romane, nici cu cele grecesti. Sapaturile efectuate ulterior au dus la descoperirea citorva ansambluri de palate la Knosos, Feste, Fato Zacros si Malli. Aceste palate au fost construite la inceputul mileniului II i.H. si distruse intre anii 1400-1500 i.H. ca urmare a unor cutremure puternice. In urma sapaturilor si cercetarilor arheologice, geografice si oceanografice s-a descoperit ca aceasta cultura minoica a fost deosebit de dezvoltata. Disparitia civilizatiei minoice s-a datorat tot unui cataclism natural, o eruptie extrem de puternica, unica in istoria omenirii, a vulcanului din Insula Santorin din Marea Egee, care a erupt in secolul XV i.H.

Dar supozitiile nu au incetat. Enigma Atlantidei, in mod paradoxal s-a adincit in urma sapaturilor facute in insula Santorin, unde s-a dovedit ca pina la eruptia vulcanului, pe insula se afla un oras foarte mare. Santorin era una dintre Insulele Ciclode, denumirea ei antica fiind Thira, inainte numindu-se Caliste, adica "Preafrumoasa". Eruptia vulcanului din Santorin, cu aproximativ 3500 de ani in urma, a fost confirmata si de sapaturile arheologice efectuate in anul 1967, in insula Acrotiri. Sub lava au fost descoperite circa 15 cladiri: depozite, case de locuit si alte constructii care, se pare, au fost ingropate sub cenusa cu 1500 de ani i.H.. Dupa inceperea sapaturilor in Acrotiri, in Anglia au fost publicate doua carti in care autorii sustineau ca Atlantida nu este altceva decit Creta minoica. Totusi, dupa indelungi cercetari si studii aprofundate, nici o ipoteza nu a putut fi dovedita ca fiind reala.

În epoca modernă, teoriile despre Atlantida s-au înmulţit. În ultima jumătate a secolului al XIX-lea, s-a propus existenţa unei relaţii între civilizaţiile aztecă şi maiaşă şi Atlantida.


Ignatius L. Donnelly, membru al Congresului Statelor Unite ale Americii, autorul unei cărţi despre Atlantida.În 1882 a apărut Atlantis: the Antediluvian World (Atlantida: Lumea de dinaintea potopului) de Ignatius L. Donnelly, care a stârnit interes în problema Atlantidei. Donnelly a încercat să demonstreze că toate marile civilizaţii din antichitate aveau la origine civilizaţia neolitică a Atlantidei.

Evoluţia ştiinţei, în special ideea de deriva continentelor, a redus puternic probabilitatea existenţei în trecut a unui continent în Atlantic. Au apărut alte ipoteze, în care Atlantida era localizată în America, Caraibe, Europa de Nord, Africa sau chiar Asia.

În antichitatea greco-romană
Insule îndepărtate situate în Oceanul Atlantic apar şi la alţi autori antici, sub alte nume, fiind considerate de unii autori ca fiind unele şi aceleaşi cu insula (insulele) Atlantidei Pausanias vorbeşte despre un arhipelag aflat în Oceanul Atlantic, pe care îl numeşte Satyrida. În Moralia, Plutarh menţionează insula Ogigia înainte de care se mai găseau trei insule mari, şi dincolo de care se găsea insula continent Saturnia.. Despre Ogigia vorbeşte şi Homer în Odiseea, epopee în care acesta descrie şi insula Scheria a feacilor, care se aseamănă în unele privinţe cu Atlantida . În cântecele lui Orfeu apare menţionată insula Lictonia, distrusă de Poseidon cu o lovitură de trident. Diodor din Sicilia descrie şi el o insulă mare dincolo de Coloanele lui Heracles.

În evul mediu european
În evul mediu au existat o serie de legende despre insule misterioase în Atlantic şi tărâmuri scufundate, care, deşi nu se bazau pe relatarea lui Platon, au fost considerate de unii critici ca având aceeaşi bază istorică. Astfel, insula Avalon din legenda regelui Arthur, insulele mitice Antilia, a Sfântului Brandan sau Fortunate, Brazil, ori ţinuturile Lyonesse, Mayda, cetatea Ys au fost elemente ale unor legende medievale ce au circulat în epocă, unele fiind considerate mult timp reale. Insula Sfântului Brandan era plasată pe unele hărţi până în secolul al XVIII-lea, iar Insula Verde a bascilor s-a menţinut pe hărţile maritime engleze până în 1843.

În America
În Codexul Popul-Vuh al maiaşilor se spune că strămoşii acestora ar fi venit în trecut dintr-o ţară situată departe în răsărit. De asemenea, în Venezuela trăieşte un trib în mijlocul pădurii ecuatoriale, într-un sat numit Atlan, care păstrează amintirea unei catastrofe ce ar fi distrus patria strămoşilor lor, care era o insulă din Oceanul Atlantic. În Codexul Tira al toltecilor se menţionează mai multe râtriburi care au venit dinspre răsărit şi s-au răspândit până la Oceanul Pacific. Patria lor era o insulă muntoasă, unul ditre munţi fiind înconjurat de un zid şi de un canal, amintind astfel de descrierea lui Platon.




Modificat de giovanna (acum 15 ani)


_______________________________________
The world's a better place when it's upside down

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
ce sa zic? eu sunt de parere ce era o insula pe acolo pe undeva prin oceanul atlantic, "gazduia" o civilizatie  foarte evoluata, chiar mai evoluata de cea din zilelel noastre
a disparut in in urma unui potop
este "samanta" egiptului
deocamdata cam atat, daca imi mai amintesc ceva ....

P.S: acestea sunt parerile mele deci...


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
stiti ca mai exista un topic despre atlantida nuh)?

_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
giovanna
Incepator

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 79
Da...am vazut dupa aceea 

_______________________________________
The world's a better place when it's upside down

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nu conteaza, acum sa revenim la topic , a fost a fost asata e
care este parerea voastra(nu a lui nu stiu care istoric)


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
yonutz
Avansat

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 140
nu stiu ce sa cred despre asta dar cred ca ar fi real dimotriva ce se speculeaza atatea despre atlandtida

_______________________________________
crendedo vides

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
poi ceva ceva trebuie sa fi existat
si un basm are un sambure de adevar


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
poi ceva ceva trebuie sa fi existat
si un basm are un sambure de adevar


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
eu am auzit ca o alta localizare in afara de cea din oceanul atlantic ar fi in marea negra.pt ca se presupune ca potopul despre care se vorbeste ar fi dafapt cresterea apelor datorate unei dezghetari masive a calotei glaciare, iar apa a navalit prin stramtoarea bosfor. pt ca se pare ca aceasta a fost secata mai multe sute sau chiar mii de ani. adik marea neagra fusese pana atunci mai mult un imens lac, neavand legatura cu oceanul planetar. din pacate inca nu gasesc o harta. dar mai caut si o pun

_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
am gasit si asta pe net:"nu trebuie uitat ca in acea perioada din cauza ca era glaciatie, nivelul apelor Oceanului planetar era mai mic cu ~ 200 m ( si, de ex Anglia era unita cu Europa, Bosforul nu exista, Marea neagra era dulce si avea nivelul cu 400 m mai jos ca acum, Alaska era unita cu Asia , etc ) Orasul era foarte jos , pe malul apei ( lucru scris si de Platon ) si insula lor era joasa si destul de mlastinoasa. Clima era rece si foarte umeda, aproape tot timpul anului era ceatza densa. Cauza acesteia era Curentul Golfstream care incalzea marea din jurul insulei. Totodata aerul rece venea aproape constant dinspre nord ( Ghetarii ajungeau pana in drept cu New York-ul. ) Uneori sloiuri si aisberg-uri pluteau pana la tarmurile Atlantidei."

_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
auzisem si eu de aceasta noua teorie, dar nu exista destule dovezi

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
ce parere aveti
Atlantida Marea Neagra,Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic etc?


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
marea neagra

_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
marea neagra? cred ca pe lista mea este ultima locatie
eu as opta pentru Oceanul Pacific, mi se pare o locatie mult mai .... prea multe se leaga intre ele(nu ma apuc acum sa le enumer)


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
cuprindfe informatii foarte interesante
Daca Egiptul a facut parte din Atlantida sau poate are legatura cu atlantzii?

Modificat de Atlantis (acum 15 ani)


_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Poate Oceanul Atlantic... Atlantida... Atlantis... Atlantic....

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
... sau pacific.....

_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 15 ani
   
RAMSES I
Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 22
tin sa cred ca ar fi fost mai degraba in Oceanul Atlantic....
Dar nu putem stii adevarul si probabil nici nu il vom stii vreodata............


_______________________________________
“Moartea se va napusti asupra celor ce deranjeaza somnul faraonilor”
Cât pentru acela ce va intra în acest mormânt îi voi atârna gâtul ca al unei păsări

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Nu se stie niciodata, tehnologia este deocamdata la inceput, dar ea este upgradata zi de zi si putem afla tot mai multe.

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Haideti sa fim optimisti. Candva poate vom descoperi enigma Atlantidei.

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Revenind la posibilitatea existentei Atlantidei.Daca a existat, cum credeti ca era?
Credeti ca intradevar era o civilizatie foarte evoluata?Sau a fost o civilizatie, care a reusit sa gaseasca un echilibru politic prin care a facut sa dispara conflicte si alte chestii de genu acesta, si prin asta s-a remarcat?Ce credeti?


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Greu de spus ce a fost. Deocamdata tot ce avem sunt speculatii sau imaginatia unora...
Tind totusi sa cred ca a fost o civilizatie foarte avansata.


_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 14 ani
   
Criss
Incepator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 49
Stie cineva in ce fel era avansata?(ipoteze)

Eu am auzit ceva cam asa: stiau sa folosesca foarte bine puterea cristalelor, si aveau mai multe abilitati dezvoltate, pe care omul pe parcurs le-a pierdut de genul telepatiei, clarvederii, etc.


pus acum 14 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Din pacate astea sunt doar legende scrise de unii cercetatori, dar nu cred ca au dovezi pt a confirma teoria aceasta

_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 14 ani
   
RAMSES I
Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 22
cum explici tu chetia cu "CLARVEDERI"???

_______________________________________
“Moartea se va napusti asupra celor ce deranjeaza somnul faraonilor”
Cât pentru acela ce va intra în acest mormânt îi voi atârna gâtul ca al unei păsări

pus acum 14 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Lucrurile de genul asta nu se explica. Sunt persoane care au "darul" acesta. Pot vedea unele lucruri, dar si asa... suntem pregatiti sa credem pe cuvant ca asa este?

_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717

Criss a scris:

Stie cineva in ce fel era avansata?(ipoteze)

Eu am auzit ceva cam asa: stiau sa folosesca foarte bine puterea cristalelor, si aveau mai multe abilitati dezvoltate, pe care omul pe parcurs le-a pierdut de genul telepatiei, clarvederii, etc.

Eu as fi interesat la cine ia venit ideea cu cristalele, si de unde a pornit toata ceasta poveste:-?


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Eu stiam ca de obicei persoanele care se ocupa de gnosticism scriu des despre puterea aceasta si ca atlantii ar fi cunoscut-o. Cei ce studiaza marile filozofii ale lumii sub aspect ocult.

_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Aaaaaaa.......dar totusi de unde a pornit aceasta idee?....de unde lea venit ideea?

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Cred ca de la energia ce se afla in corpul nostru si in unele materiale .... ceva de genul materia emite energie si energia asta e simtita de fiinta umana.... dar numai initiatii pot simtii aceste lucruri care, spun ei, puteau fi simtite de egipteni, atlanti etc deoarece aveau un alt grad de puritate.

_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Aaaa.....asa da.

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
Criss
Incepator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 49

ankhem a scris:

Eu stiam ca de obicei persoanele care se ocupa de gnosticism scriu des despre puterea aceasta si ca atlantii ar fi cunoscut-o. Cei ce studiaza marile filozofii ale lumii sub aspect ocult.



Si ce spun ei despre modul in care s-a sfarsit civilizatia lor, de ce si-au pierdut "puritatea" despre care vorbeai? Parca stiam si eu dar am uitat...


pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Se pare ca au fost "lacomi".
S-au autodistrus.....
Unii spun ca de la un timp se credeau prea puternici si au indraznit sa se lepede de zeii lor.
Altii ca datorita tehnologiei care o detineau.....o explozie...


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
Lucy
Tomb Raider

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 107
Hmmmmm...faza cu explozia pare plauzibila,adica stiti ce se zice ca si America va disparea in ape si America e cea mai puternica tara,adica are tehnologia foarte avansata cat despre arme ce sa mai zic....
"Unii spun ca de la un timp se credeau prea puternici" si America se crede cam puternica....


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Criss
Incepator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 49

ReLu a scris:

Se pare ca au fost "lacomi".
S-au autodistrus.....
Unii spun ca de la un timp se credeau prea puternici si au indraznit sa se lepede de zeii lor.
Altii ca datorita tehnologiei care o detineau.....o explozie...


Aha, da asta era!

Lucy, eu am auzit ca doar o parte a Americii va disparea in ape, exista o multime de "profetii" despre asta. Foarte multi oameni "cu abilitati" simt sau vad ca asta se va intampla. Stiu pe cineva care mi-a zis ca pana si masonii cred asta


pus acum 14 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Spuneti-mi si mie mai multe despre disparitia Americii sub ape...

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
America va disparea dar nu pentru ca asa spun asa zisii "profeti" ci deoarece Pamantul se schimba.Aceasta disparitie nu se va face in ani sau mii de ani ci in sute de mii de ani.
Mia explicat si mie profu de geografie care este prognoza pe urmatoarele milioane de ani.Pamantul va reveni cum a fost la inceput, istoria se repeta.


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
Lucy
Tomb Raider

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 107
Da,o parte din America,scuze am uitat sa precizez

_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la