EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ramona23 la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 52 ani
EGIPTUL ANTIC / ENIGME / Desenele de la Nazca Moderat de ReLu, ankhem
Autor
Mesaj Pagini: 1
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2169
Una dintre cele mai mari enigme ale timpurilor noastre este cea a geoglifelor de la Nazca. Aici, pe un platou cu o suprafaţă cu o lungime de 60 de kilometri şi o lăţime de 25 de kilometri se găsesc uriaşele opere de artă realizate de indienii Paracas şi Nasca. Chiar dacă civilizaţiile acestor triburi au înflorit între anii 200 înainte de Hristos şi 600 după Hristos, nimeni nu ştie cu exactitate cînd şi de ce au fost făcute geoglifele, majoritatea măsurând câteva sute de metri. Figurile, sub forma unor linii trasate la nivelul solului, reprezintă portretele stilizate a 18 specii diferite de păsări, o maimuţă, o balenă ucigaşă, o şopârlă, forme umane şi alte obiecte ciudate.
Particularitatea monumentalelor desene este că pot fi distinse numai dacă sunt privite de la mare înălţime. De fapt, ele au fost descoperite de un explorator, în timp ce zbura cu un avion deasupra platoului Nazca.
Cum în apropiere nu există munţi şi nici alte forme de relief înalte de pe care figurile să poată fi văzute, unii cercetători au avansat ipoteza că desenele reprezintă piste de zbor sau puncte de reper pentru aparate de zbor construite de o civilizaţie avansată.


_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 16 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
paianjenul

desenele nazca paianjenul

27.5KB


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 16 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
all

desenele nazca all

14KB


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 16 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
În anul 1939, nişte piloţi care zburau cu un mic aeroplan deasupra pustiului Nazca din Peru, au fost atraşi de un desen straniu, format din lungi linii drepte care se intersectau neregulat, cu sinuozităţi şi volume ciudate, şi care deveneau vizibile în anumite condiţii de lumină. Descoperirea lor a stârnit un viu interes. Dorind să le studieze, arheologul Paul Kosok de la Universitatea din Long Island (SUA) s-a dus la faţa locului.


Adevărate opere de artă

Văzute din aer, desenele păreau imense, dar pe pământ, din cauza suprafeţei neregulate, au fost depistate cu mare greutate. După primele examinări, uimirea lui Kosak a fost imensă: desenele arătau clar imaginea unei păsări mari, lucru care nu putea fi văzut stând la faţa locului. Cum se putuse realiza un asemenea desen? Kosok a cercetat toată valea şi a descoperit conturul unei păsări uriaşe, după care urmau duzini de alte desene reprezentând fie animale, fie forme geometrice. Era de neînţeles cine fusese misteriosul artist şi ce popor lăsase în urma sa asemenea opere de artă. În 1946, Kosok a predat însemnările sale doctorului în matematică Maria Reiche, preocupată de problema observatoarelor străvechi de al căror nume este legată practic întreaga istorie a misterioaselor desene de la Nazca. Potrivit Mariei Reiche, desenele fuseseră executate printr-un procedeu destul de simplu, liniile fuseseră trasate pe pământul de culoare gălbuie cu ajutorul unui strat subţire de pietre închise la culoare. Reiche este de părere că autorii desenelor au folosit o unitate de măsură fixă, egală cu 0,66 cm, asemeni nucleului megalitic al lui Alexander Thom. O notorietate zgomotoasă le-au adus acestor desene Erich von Daniken, pustiul Nazca a fost proclamat ca străvechi cosmodrom, iar desenele – repere de navigaţie pentru navele extratereştrilor. O altă variantă era aceea că desenele din pustiu sunt o hartă astrală, iar acel pustiu existase cândva un vechi şi grandios observator. În anul 1972, cunoscutul astronom Gerald S. Hawkins, care a dezlegat enigma Stonehenge, s-a dus în Peru pentru a vedea dacă printre desenele de la Nazca existau semne care să indice vreo legătură cu observaţiile astronomice. El a fost uimit  de faptul că liniile erau neobişnuit de drepte, cu o abatere de maximum doi metri la un kilometru. Un astfel de rezultat se obţine în zilele noastre doar cu ajutorul fotografiei aeriene! Maria Reiche este convinsă că aceste desene nu puteau fi executate doar dacă aceste popoare cunoşteau taina zborului. Tocmai asta a şi încercat să dovedească americanul Bill Sporer.


Balonul cu aer

Populaţiile din zona Nazca sunt cunoscute printr-o deosebită artă a ţesăturilor  şi a ceramicii bogat ornamentate, lucru care i-a oferit lui Sporer cheia enigmei. Patru bucăţi de ţesătură, descoperite nu departe de desenele din pustiu, au fost examinate la microscop. A reieşit că vechii peruani foloseau la materialele lor o urzeală mai bună decât folosim noi azi la confecţionarea pânzei de paraşută, şi mai solidă decât ţesăturile adunate pentru aerostate (205/110 fire pe ţolul pătrat, faţă de 160/90). Pe ghivecele de argilă din cultura Nazca au fost descoperite reprezentări ale unor obiecte care seamănă cu nişte aerostate. Pe multe dintre ţesăturile de la Nazca sunt reprezentaţi oameni care zboară. Una dintre enigmele pustiului Nazca o constituie aşa-numitele „gropi de rug”. Acestea sunt nişte gropi circulare, cu diametrul de aproximativ 10m, aflate la capătul multora dintre liniile drepte ale desenelor, umplute cu pietre înnegrite. Împreună cu alţi cercetători, Sporer a examinat aceste pietre şi a ajuns la concluzia că s-au înnegrit sub acţiunea unor surse puternice de căldură! Să fi fost aprins în acel loc un mare foc pentru a încălzi aerul din balon? În noiembrie 1975, ipoteza Sporer a fost supusă unei verificări. Folosindu-se materiale şi tehnici accesibile indienilor din Nazca, s-a procedat la realizarea unui balon cu aer (aerostat). După ce a fost aprins un foc sub el, balonul având doi piloţi în nacele de trestie s-a ridicat. Aşadar, oamenii din Nazca puteau să zboare folosind baloane cu aer realizate din ţesăturile lor! Dintre toate ipotezele privind originea desenelor din pustiul Nazca, cea mai verosimilă este, deci, cea a balonului cu aer. Dar în ce scop au fost făcute aceste desene uriaşe nu se ştie clar nici până acum. Să fi ţinut de nişte funeralii speciale, în cadrul cărora căpeteniile decedate erau trimise în nişte aerostate negre la sânul zeului-soare? Să fi fost păsările şi celelalte fiinţe uriaşe simboluri ale vieţii veşnice a acestor căpetenii? Maria Reiche respinge categoric posibilitatea ca desenele de la Nazca să fie repere pentru aterizarea extratereştrilor, pentru simplul motiv, că este greu de crezut că prezumtivii vizitatori din cosmos se aflau la un nivel atât de primitiv, încât să fi pus în acest scop pietre. Misterioasele desene din pustiul peruan Nazca rămâne opera de artă cu cele mai mari dimensiuni din lume şi, totodată, una dintre cele mai importante creaţii omeneşti cărora nu li se poate da nici o explicaţie.Va mai trece timp până când această enigmă va fi dezlegată pe deplin


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 16 ani
   
just_me_oana
Moderator

Din: maybe from heaven...or hell?
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 236
Arheologii au descoperit un grup de figuri gigantice sapate in dealurile din desertul ce acopera zona de coasta din sudul statului Peru, figuri despre care afirma ca sint mult mai vechi decit faimoasele linii misterioase de la Nazca. Cele aproape 50 de figuri sapate in pamint sint raspindite pe o suprafata de circa 220 kilometri patrati, in departamentul Ica, situat la 350 de kilometri distanta de capitala Lima, relateaza Associated Press, citind presa locala.

      Desenele pe pamint, constind din figuri umane, dar si animale, printre care pasari, maimute si diverse feline, sint opera membrilor culturii Paracas si au fost realizate intre anii 600 si 100 i.Hr., dupa cum dovedesc testele cu carbon radioactiv, a declarat Johnny Islas, directorul Institutului andin de studii arheologice din Peru. Una dintre figuri infatiseaza o zeitate locala, frecvent reprezentata pe materiale textile si ceramica din perioada respectiva. Dimensiunile desenelor pe pamint difera, cele mai mari avind 14 x 20 metri. Membrii tribului Paracas stapineau arta realizarii geoglifelor cu mult inainte de aparitia culturii Nazca, afirma Johnny Islas. Imaginile nou descoperite sint mult mai vechi decit faimoasele linii de la Nazca, a caror semnificatie reprezinta si azi un mister. Situl, inclus in 1994 in patrimoniul universal al UNESCO, contine si el numeroase reprezentari de animale. Cultura Nazca este mai tirzie decit Paracas si a cunoscut o perioada de inflorire intre anii 50 i.Hr. si 600 d.Hr. Miile de linii, care se pot vedea din spatiu au fost trasate prin curatarea solului desertic de pietrisul inchis la culoare pentru a scoate la suprafata pamintul de dedesubt, care are o nuanta mai deschisa. Desenele din perioada civilizatiei Nazca sint de doua tipuri: biomorfe (reprezentari de oameni sau animale), similare celor ramase mostenire de la Paracas, si geoglife (figuri geometrice).

      Rostul realizarii unor desene elaborate, de dimensiuni uriase de catre o civilizatie primitiva, este un subiect de aprigi dispute intre experti. Arheologii afirma ca, pentru realizarea liniilor de la Nazca, intreaga comunitate a fost mobilizata sute de ani si multi se intreaba de ce s-ar fi inhamat indienii la acest proiect urias avind in vedere ca geoglifele nu pot fi admirate decit din aer. De altfel, uriasele linii au fost observate pentru prima oara in 1930 dintr-un avion care survola zona. Aceasta particularitate i-a facut pe multi sa afirme ca aceste semne erau destinate unor vizitatori extraterestri, iar liniile de la Nazca reprezentau un poligon de aterizare pentru OZN-uri. Cel mai fervent sustinator al acestei teorii este faimosul Erich von Daeniken. Unii afirma chiar ca desenele ar fi fost imposibil de realizat de catre paminteni, astfel ca proiectul a fost dirijat din spatiu de extraterestri.

      O alta teorie este ca uriasele desene au semnificatii religioase sau magice. Unii savanti sustin ca ele reprezentau un mod de a imbuna divinitatile si de a cere ajutorul acestora, in special pentru obtinerea unor recolte manoase. Imagini similare giganticelor desene de la Nazca au fost descoperite pe obiecte ceramice dezgropate din morminte, iar o analiza atenta a grijii pe care acestia o acordau cimitirelor arata faptul ca indienii Nazca erau foarte preocupati de moarte. In acea regiune, desertul e plin de ramasite mumificate, aruncate de jefuitorii de morminte. Mumiile sint foarte bine conservate, gratie climatului arid al desertului. In aceste conditii, se speculeaza ca aici se desfasurau ritualuri menite sa asigure nemurirea sufletelor raposatilor.

desenele nazca arheologii descoperit grup figuri gigantice sapate dealurile din desertul acopera

10.9KB


_______________________________________
Ea un inger ce se roaga
    El un demon ce viseaza       
       Ea o inima de aur
           El un suflet apostat

pus acum 16 ani
   
just_me_oana
Moderator

Din: maybe from heaven...or hell?
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 236
Un mister inca intact
   Despre misterioasele desene efectuate in plin desert si care nu pot fi vazute decit din aer nu se stie aproape nimic. Nu e deloc limpede cum au fost realizate si nici in ce scop. Au fost descoperite in 1939 si se cunoaste doar ca apartin culturii Nazca (700 i.H. - 900 d.H.), dar nu au putut fi datate.
   Evident, ipotezele nu lipsesc. Daniken afirma in 1968 ca am avea de fapt o serie de aerodromuri destinate extraterestrilor, dar presupunerea cade, caci terenul este prea fragil. Tot el revine in 1972, spunind ca e vorba doar de balize de semnalizare pentru stravechi "vizitatori din ceruri" care au promis ca se vor intoarce. Maria Reiche vine ulterior cu o teorie sustinind ca Nazca este cea mai mare carte de astronomie din lume, intinsa pe 500 de km2. Insa cartografierea amanuntita urmata de o simulare pe calculator arata ca desenele au o orientare aleatorie si nu reflecta ca s-ar fi tinut cont de repere astronomice. In 1980, Anthony Aveni recurge la solutia cea mai simpla si acorda desenelor o semnificatie religioasa, dar fara a le explica pe fiecare in parte din acest unghi de vedere. Dupa inca trei ani, Henri Sterlin gaseste functia rituala: pe conturul desenelor se bateau tarusi de care se legau fire ce urmau a constitui urzeala unor tesaturi imense. Cade si aceasta ipoteza, nefiind sprijinita decit de convingerea autorului.
   Misterul continua.

desenele nazca mister inca desene efectuate plin desert care pot vazute decit din aer stie aproape

11.5KB


_______________________________________
Ea un inger ce se roaga
    El un demon ce viseaza       
       Ea o inima de aur
           El un suflet apostat

pus acum 16 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
just_me_oana de unde ai informatiile ?ca eu am cautat cred ca o saptamana intreaga si nu am gasit numai cioturi adica numai 2-3 propozitii

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 16 ani
   
just_me_oana
Moderator

Din: maybe from heaven...or hell?
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 236
eu le-am gasit pe google

_______________________________________
Ea un inger ce se roaga
    El un demon ce viseaza       
       Ea o inima de aur
           El un suflet apostat

pus acum 16 ani
   
just_me_oana
Moderator

Din: maybe from heaven...or hell?
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 236
Un balon cu indieni acum 2.000 de ani Desenele au fost descoperite in anul 1930, cand aviatia SUA a inaugurat doua linii comerciale care survolau pampa peruana. Se pare ca acestea au fost realizate in perioada de inflorire a civilizatiei Nazca (300 i.Hr. - 600 d.Hr). Acoperind o suprafata de 450 de kilometri patrati, desenele de la Nazca infatiseaza diverse plante si animale. Cele mai mari reprezentari ajung la 200 de metri lungime. Printre acestea, apar si unele figuri ciudate, numite de cercetatori geoglife. In vreme ce comunitatea stiintifica este rezervata in privinta utilizarii geoglifelor, unii entuziasti afirma ca ele ar fi harti astronomice sau puncte de reper pentru OZN-uri (teorie speculata si in filmul Semne, 2002). Indiferent la ce au folosit, desenele de la Nazca n-ar fi putut fi realizate decat printr-o coordonare venita de foarte sus, cel mai probabil din balon (care, la vremea respectiva, evident, nu era „inventat“).

_______________________________________
Ea un inger ce se roaga
    El un demon ce viseaza       
       Ea o inima de aur
           El un suflet apostat

pus acum 16 ani
   
yonutz
Avansat

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 140
aton scuze ce zic da ce @!#$@#%4 cauta 16 miliarde de mesaje aici?!!!  

_______________________________________
crendedo vides

pus acum 16 ani
   
Realistul 77
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 427
bun   sa presupunem ca  indienii erau in balon si coordonau de sus     dar cum  alimentau ei aerul sa fie cald in balon pt a sta sus si nu a se prabusii


a    faceau foc in nacela 

ha mai    sa ne lase pe noi asti mari descoperitori  ..  sa incerce altceva   poate tine   totusi...


pus acum 15 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
Si  mie mi se pare stupida chestia cu balonul. Pun pariu ca populatia din nazca habar nu aveau de balon. De ce? Pentru ca erau prea primitivi.
1.Desenele respective presupeneau posedarea a unor excelnete cunostinte de
matematica.
2.Indienii erau cam mici de statura si nu ar fi avut nici un motiv sa faca acele desene enorm de uriase.
3. Efectuarea desenelor s-a facut de cineva care era obisnuit cu lucruri uriase si care avea nevoie de acele desene enorme. E cert ca era nevoie indrumarea cuiva care se afla in aer pentru a se putea realiza acele desene.

In momentul in care vom afla scopul pentru care au fost facute acele desene, vom afla si cine le+a facut.


_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
unii cercetatori spun ca sunt piste de aterizare

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
serios?
Daca  e vorba de extraterestrii (adica de zei), ca ei le-ar fi facut, de ce ar fi avut nevoie de asemenea piste de aterizare, la tehnologia lor avansata.

Eu cred ca semnele acelea simbolizeaza ceva, poate marcheaza ceva anume.


_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 15 ani
   
Realistul 77
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 427
acele desene sunt facute pt zeii din acea perioada     

zei  =  extraterestri  etc   etc

ele simbolizeaza ceva anume

hai sa bagam neuronii si sa ii punem la treaba   fara copy paste   ca nu dau 2 bani pe ele    inteligenta parca e altceva   


pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
pt extraterestrii
dar pt ce erau folosite?


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Realistul 77
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 427
pai baga si tu o idee de la tine   doar ai voie    nimeni nu te poate contrazice  si sa iti spuna ca nu ai dreptate

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
poi eu as zice ca sunt omagii pentru zei(zeii de ieri extraterestrii de azi)

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
In nici un caz. Pentru ca daca ar simboliza omagii, ar fi trebuit sa fie facute de oameni. Or, nu noi, oamenii, le-am facut.
Mai degraba acele simboluri marcheaza ceva, indica ceva, dar oare ce? Ce anume vroiau zeii sa ne transmita prin acele desene?


_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
poate se juca ceva copil deal zeilor in nisip si noi ne batem capu cu capodoperele lor )

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
  posibil

_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 15 ani
   
Realistul 77
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 427
da    la plezneala      ei    faceau niste chestii      de plictiseala   si mancau dude    precum semintele    in timp ce desenau    hahahahahahaha

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2169
Despre GEOGLIFELE de la Nazca, un articol in:


_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
iedidia
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 239
Toate, dar absolut toate aceste mistere au fost facute intentionat, ca omul mai tirziu sa fie amagit si sa nu mai creada in CREATIONISM ci in  EVOLUTIONISM.

Si a reusit de minune cel interesat.

Se demonstreaza si azi ca urmele din lanuri sunt posibil a fi redate, urmele de omul nu stiu care sunt contrafacute cu fel de fel de talpici, ca anumite statuete din diferite materiale sunt confectionate in zilele noastre si servite naivilor ca obicte vechi.


pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
in acele urme din lanuri nu cred, adica nu cred ca sunt facute de extraterestrii , exista organizatii care le fac tocmai pentru a avea ce sa se discute prin ziaruri si pe la TV
parerea mea


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
ezoteric
Incepator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1
Multe din aceste intrebari

De ce ar fi creat o civilizatie antica desene pe care nu le putea admira niciodata?  Dar cum au reusit acestia sa se ghideze pentru a realiza desene la o scara atat de mare si cum au intrat in posesia unor informatii atat de pretioase vechii locuitori ai desertului peruan Nazca? Aceste desene au fost realizate din spatiu cu ajutorul si pentru o civilizatie extraterestra? Erau ele un mesaj pentru vizitatorii din Cosmos? Si daca da, in ce consta acest mesaj? Erau oare desenele veritabile aerodromuri pentru navele extraterestre?

mi le-am pus si eu acum 2 ani pe situl meu

Sper sa nu fie considerat spam comentariul meu, dar poate acolo puteti cgasi cateva teorii interesante.


pus acum 13 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2169
Nu l-am considerat spam. Dar daca nu mai scrii nimic si ai scris doar mesajul ala... Asa ca te asteptam cu mai multe detalii/explicatii, mai ales daca iti place subiectul.

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la